CMS beheersysteem

Volledige controle over uw website!

Als u de vrijheid wilt om zelf uw website(s) content te beheren dan heeft u behoefte aan een Content Managment System (CMS). Dit is voornamelijk interessant als u regelmatig nieuwe inhoud wilt toevoegen, zoals producten of nieuws. En als u met meerdere mensen, zonder technische kennis, wilt werken aan je webpagina's.

Kiezen voor een bepaald beheersysteem kan wel eens een moeilijke keuze zijn omdat er zoveel verschillende soorten zijn. Bij Ansjo hebben we die keuze al voor u gemaakt. Doorgaans kiezen we Wordpress voor kleine websites en het meer robuuste Joomla! voor grotere of complexere website. Beide zijn Open Source systemen.

 

Wat is WordPress

WordPress logoWordPress is een van de meeste gebruikte contentmanagementsystemen (CMS) waarmee de gebruiker op een relatief eenvoudige wijze de inhoud (content) kan wijzigen en/of aanvullen zonder dat daar technische kennis voor vereist is. Het is vrije weblog-software, die onder de voorwaarden van de GNU General Public Licence (GPL) wordt gepubliceerd.
WordPress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar het wordt door een flinke groep ontwikkelaars ondersteund. WordPress maakt gebruik van de programmeertaal PHP. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per WordPress-installatie is één weblog te beheren. Voor een meervoudige installatie is WordPress Multi User (WPMU) beschikbaar.

 

Wat is Joomla!

JoomlaJoomla! is een vrij, open source contentmanagementsysteem. Het heeft functies als het cachen van pagina's, RSS-feeds, printversies van pagina's, nieuwsflitsen, blogs, fora, opiniepeilingen, kalender, zoeken en taalinternationalisatie.
Joomla! is geschreven in PHP en werkt met een MySQL of (sinds versie 2.5) MS SQL-database. De naam is de Engelse fonetische spelling van het Swahili-woord 'jumla' dat 'alles samen' of 'als één geheel' betekent. De naam is gekozen om de verbintenis van het ontwikkelteam en de gemeenschap met het project. Joomla! is vrijgegeven onder de GNU General Public Licence.

 

 

Content managment system - CMS

6 voordelen van uw eigen CMS

01 Gebruiksvriendelijk voor niet-technische mensen

02 Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd werken

03 Plan uw activiteiten en content

04 Vergemakkelijkt het beheer van uw site

05 Design wijzigingen maken

06 Volledige controle

07 Stroomlijnen van publicatieprocessen

08 Versiebeheer

09 Snelle reactietijd tussen schrijven en publiceren

 

 

Offerte aanvragen? Vul het aanvraagformulier hier in.
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Of bel me op via 0477 42.99.84.